Sådan gik insektindsamlingen i 2019

I foråret 2019 åbnede vi for tilmelding til 2. sæson af Insektmobilen, og der kom hurtigt mange tilmeldinger. Som i 2018 måtte vi desværre skuffe nogle af de tilmeldte, da vi kun har udstyr og ressourcer til godt 200 piloter.

Mange af de tilmeldte i 2019 havde også været med i 2018, så det gav os mulighed for, at gentage nogle af de samme ruter. På den måde kan vi sammenligne resultater fra de to år. Men vi planlagde også nye ruter, så vi får endnu flere egne af Danmark med i undersøgelsen.

I løbet af juli og august får vi pakker retur fra piloterne. I første omgang ryger alle prøverne i fryseren, så insekternes DNA ikke bliver nedbrudt. Præcis som i 2018 skal vi lave DNA-analyse af alle de indsamlede prøver. Og når alle 200 piloter har kørt 4 ture hver, så bliver det 800 dunke med insekter, som alle skal under nøjsom behandling i laboratoriet. Det betyder, at det kommer til at tage et godt stykke tid, før der er resultater for insektindsamlingen i 2019.

Siden her bliver opdateret løbende, når vi har fået overblik over, hvor mange der har sendt pakker tilbage osv. Derefter laver vi også et rutekort fra 2019, som viser hvor der er indsamlet insekter.

Følg også med på siden Nyheder, som vi opdaterer med nyt fra arbejdet med DNA-analyse, spændende insekter og andet godt.