Tilmelding og tips

Tilmeldingen til Insektmobilen er desværre lukket. I juni måned 2018 og 2019 har flere end 300 frivillige kørt med Insektmobilen i Danmark. , og du kan følge med i projektet på vores Facebook-side: www.facebook.com/insektmobilen

Insektmobil-holdet er i fuld gang med at finde ud af, hvad det er for nogle insekter, som Insektmobil-piloterne har indsamlet. Vi har snart behandlet alle prøver fra 2018, men vi mangler endnu svar fra DNA-analysen. Det er et tidskrævende og kompliceret arbejde, men så snart vi har resultater klar, så giver vi besked på vores hjemmeside og på Facebook.

Indtil da kan vi kun opfordre til, at I passer godt på naturen og insekterne i Danmark. Vi har brug for insekterne og  de har brug for, at vi giver dem plads og steder at leve. Her er 6 ting du kan gøre for at forbedre forholdene for insekter i din have.

Sådan får du en insektvenlig have - 6 nemme tips

  1. Anskaf et fuglebad eller havebasin: alle dyr har brug for en tår at drikke af og til.
  2. Lad dele af din græsplæne vokse vildt. Det giver mad og levesteder til mange forskellige insekter, og der kan vokse flotte, vilde blomster og urter, som du slet ikke vidste du havde i din have.
  3. Områder med bar jord eller sand optager hurtigt solens varme, hvor insekter hurtigt kan blive varme. Selv små bare pletter kan tiltrække mange insekter, og flere arter graver, lægger æg og bor i jorden.
  4. Saml grene, blade (haveaffald) og småsten i små bunker og lad dem ligge. Her kan insekterne leve, og du kan også være heldig, at pindsvinet flytter ind.
  5. Pas særligt godt på dine gamle træer. De er nemlig levested for tusindvis af insekter, dyr og svampe.
  6. Hvis det er nødvendigt at fælde et træ, så lad et par meter af stammen stå tilbage. Der er massere af insekter, som har brug for gamle stammer til at lægge deres æg i. Og stammerne kan også tiltrække spætter og andre spændende fugle til din have.

Rigtig god fornøjelse!